Søren Buhl Hornskov

Søren Buhl Hornskov

Sørens forskningsinteresser er især udvikling og brug af viden som grundlag for ledelse indenfor professionerne. Det gælder især skoleledelse, men også ny ledelsestænkning og -praksis på tværs af professionerne.

Artikler af forfatteren: 

Publiceret den 8. december 2016.
boganmeldelse_illustration

Der sker meget indenfor skoleledelse i disse år. Reformen har sat streg under behovet for at udvikle nye, brugbare bud på god ledelse, og en række nye former for ledelse er dukket op i feltet. Frode Boye Andersens bog om, hvordan ressourcepersoner er med til at lede skolen, kunne derfor ikke times meget bedre. Læs mere om bogens styrker og udfordringer i anmeldelsen af ”Ledelse gennem skolens ressourcepersoner”

Publiceret den 15. september 2016.

Brug af data er efter reformen blevet en central udfordring for danske skoleledere. Artiklen dykker ned i den omfattende internationale litteratur om emnet for at finde frem til hvad vi ved om hvilke træk ved ledelse og organisation, som fremmer og hæmmer brugen af data i grundskolen. Resultatet er et overblik over de vigtigste indsigter fra litteraturen og bud på, hvordan de kan omsættes i dansk praksis

Ph.d., Forskningsprogram-
leder, LOL, UCC

A: Campus Carlsberg – Humletorvet 3, 1799 København V
T: + 45 41897519
E: SBHO@ucc.dk